Masterclass Napoletaanse pizza

Houd je ook zo van pizza eten en pizza maken? We gaan vermoedelijk ergens in het voorjaar een Masterclass Napoletaanse pizza organiseren. Of je nu thuis een houtgestookte pizzaoven hebt of niet, het wordt sowieso leerzaam en lekker. Datum wordt nog nader vastgesteld, we wachten even op mooi weer.

Vincent van der Wolf van Grano heeft in Italië de ambacht van het deeg maken en pizza bakken geleerd en deelt die ervaring in deze masterclass. Je leert dan:

  • Het afstemmen van het deeg op de omgeving: de invloed van het weer;
  • De invloed van verschillende soorten bloem;
  • Het gebruik van gist en desem;
  • Het kneedproces;
  • De verschillende rijs-stadia;
  • Het opbollen van het deeg;
  • Ingrediëntkeuze;
  • Het stoken van de houtoven;
  • Het handmatig vormen van de bodem;
  • Het bakproces;

En natuurlijk gaan we ook pizza bakken in onze houtoven en uiteraard eten! Hierbij gebruiken we biologische ingrediënten en toppings.

De masterclass kost 90 euro p.p. en dit is inclusief de ingrediënten en pizza eten.

Meld je aan voor onze Mommenhoeve nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Ja, ik blijf graag op de hoogte en wil me aanmelden voor de nieuwsbrief

fullscreen