Skip to main content

44 uur met jezelf in de natuur
Vanuit een prachtige knusse pipowagen
Met kampvuurplek, in een notenboomgaard
Je hoeft niks, alles kan ontstaan.

De natuur retraite
Je word door Saskia met thee bij het vuur ontvangen op de plek die de komende twee dagen helemaal voor jou is. Samen maken we een fijne bedding voor jouw retraite, waarin je je 44 uur kunt onderdompelen en echt even helemaal niks hoeft.  Ik begeleid je naar de stilte en de wensen in je hart. Je voelt en zet je intentie, en misschien laat je nog iets achter in het vuur.
Vervolgens stap je de stille natuur in met jezelf, vanuit de Pipowagen als binnenplek en de hele boomgaard voor jou alleen als buitenplek. In de boomgaard voor de Pipowagen is een vuurplek, waar je wanneer je wilt een vuur kunt maken.
We sluiten je retraite ook weer af met een vuur, met thee, en staan stil bij wat je de afgelopen 2 dagen hebt ervaren. En wat heeft de stille tijd in de natuur je gebracht? Wat oogst je? Hoe integreer je dat in je dagelijks leven?

“Terwijl ik de laatste restjes opgedroogd gras uit de boomgaard van mijn sneakers pluk, in de zon, leunend tegen de bakfiets, vult mijn hele lijf zich opnieuw met dat immense gevoel dat ik niet in woorden kan pakken maar wat me steeds tot tranen weet te roeren en waarvan mijn hart bijna ontploft. Ik ben net terug van mijn stille natuur retraite; twee nachtjes in een pipowagen, een boomgaard voor mezelf en een vuur vooraf en naderhand met Saskia op de Weegh om de ervaring bedding, richting en ankers te geven. Zonder telefoon, zonder internet, zonder klok. Alleen mijn eigen kompas en de natuur om op te varen. Een mooier cadeau aan mezelf had ik op dit moment niet kunnen bedenken.” – Céline

Praktisch
In de Pipowagen is het bed al voor je opgemaakt om 2 nachten heerlijk in te kunnen duiken. Er is een koelkast, een waterkoker, twee kookpitten, kookgerei en eetgerei. Op 50 meter lopen heb je een eigen douche en wc.
Je kunt de retraite ‘s middags of ‘s avonds starten en deze duurt tot hetzelfde moment 2 dagen later. Data en tijden spreken we vooraf samen af. De retraite start met een vuur waarmee we samen de bedding voor je retraite maken. De retraite eindigt met een vuur om je retraite rond te maken, te vieren en te oogsten. We nemen voor elk vuur ongeveer één tot anderhalf uur de tijd.
Gedurende de retraite ben je op jezelf. Je bent offline en levert je telefoon in. Ik ben aanwezig bij het hoofdhuis om de stilte te borgen en eventuele berichten van thuisblijvers door te kunnen geven.

Bijdrage
270 euro, inclusief 2 overnachtingen, begeleiding van startvuur en slotvuur, hout, thee, exclusief maaltijden.
Je kunt ook met een tentje komen of buiten slapen, dan zijn de kosten 190 euro.

“Echt een plek om helemaal tot jezelf te komen en even niks te moeten. Zó fijn! Alles valt hier op zijn plek! - Jet”

Uitbundig vuur in vuurkorf bij avondschemering

Aanmelden
Ja, ik kom graag 44 uur solo in jullie boomgaard doorbrengen en ben benieuwd naar wat ik ga ervaren.

    Naam (verplicht):

    Email (verplicht):

    Wanneer je de retraite graag wilt doen (concrete dagen of periode):

    Vragen & extra info: