Skip to main content

Nieuwjaars Essenties 2020

Wat zijn jouw diepste verlangens voor 2020? En wat als die werkelijkheid zouden kunnen worden? Wat zou je dan wensen? En wat als je het niet alleen wenst maar zelf mede mogelijk maakt? Of misschien wel: toelaten dat het mogelijk wordt.

Op 11 januari 2018 schreef ik de eerste regels van mijn allereerste nieuwjaarsbrief in een strandtent op Schiermonnikoog. Ik ben nog steeds overdonderd door de kracht ervan. Het opschrijven van wat je ten diepste verlangt is zo krachtig. Door erbij stil te staan werd ik me bewust van wat ik werkelijk wenste. Een door dit te durven opschrijven werd het heel concreet en was ik me het gehele jaar meer bewust van wat werkelijk belangrijk voor me was. En uiteindelijk werden heel veel dingen werkelijkheid. Zo kwam dat jaar m’n boek Nieuwe paden banen er echt en was er een geweldig samenzijn om dit te vieren.

De kracht die ik had ervaren wilde ik graag delen en zo schreef ik begin dit jaar met 5 anderen m’n tweede nieuwjaarsbrief. Het was ontroerend mooi om deze brieven aan onszelf voor te lezen in samenzijn van elkaar. En ook om gedurende het jaar van elkaar te zien wat er werkelijkheid werd (en aan het worden is).

Dit smaakt naar meer en op 17 januari 2020 kun je jouw nieuwjaarsbrief voor 2020 komen schrijven op de Mommenhoeve.

Voor wie
De dag is voor mannen en vrouwen die hun hart (ook) in 2020 willen volgen, hun eigen pad durven gaan en samen met een aantal andere dappere mensen hun essenties voor 2020 willen opdiepen, opschrijven en delen, vertrouwend op de magie daarvan en zich openstellen voor de mogelijkheid dat ze werkelijkheid kunnen worden.

Voorbereiding
In de herfst vallen de eerste zaadjes alweer in de grond om te rijpen, zich voorbereidend en voedend om in de prille lente de eerste kiemen te kunnen laten zien. De stille en donkere periode in de winter ervaar ik als een belangrijk onderdeel van de Nieuwsjaars Essenties. Het is een belangrijke mogelijkheid om als mens dicht bij jezelf te komen. Van daaruit kun je in het nieuwe jaar contact maken met je diepste wensen, je natuur, jezelf. En op 17 januari kunnen we daar in een dag samen contact mee maken, de verlangens concreet maken in woorden en samenvatten in een brief aan jezelf.

De dag
Gedurende de dag werk je aan een brief aan jezelf met daarin jouw essenties voor 2020. We zijn zowel buiten als binnen bij een vuur. We gebruiken de stilte, meditatie, beweging en de natuur om onze nieuwjaarsessenties ‘op te diepen’. Via intuïtief schrijven zullen we onszelf versteld doen staan. Aan het einde van de dag lezen we onze brief aan onszelf voor, bekrachtigd door de aanwezigheid van de anderen en het vuur.

Praktisch
Wanneer: 17 januari, 9:30 – 17:00 uur.
Kosten: 47 euro, exclusief btw voor ondernemers
Meenemen: Buitenkleren en iets om te delen voor de potluck lunch.

Aanmelden
Meld je aan via onderstaand formulier. Graag voor 19 december, zodat we al samen in stilte aanreizen. Er is ruimte voor 5 mensen.
Bij vragen: saskia[a]saskiaopdeweegh.nl / 06-43545885

Fout: Contact formulier niet gevonden.