Skip to main content

De natuur is stil én voortdurend in beweging. In de natuur krijgt ons denken de kans uit te doven. We kunnen er meer aanwezig zijn als we ons ermee verbinden. We horen een vogel fluiten. We zien een blad wiegen in de wind en ons oog valt op de eerste verkleuring van de herfst, een dieprode kleur. In Zweden hebben ze sinds kort de term ‘bosbaden’: wat zoiets betekent als even helemaal weg de natuur in, los van agenda en telefoon, en er als herboren uitkomen, fris, vol energie.

Op de Mommenhoeve zijn momenten van stilte in de natuur een belangrijk onderdeel van onder andere de ‘Kernconnectdag’ en ‘De magie van je eigen pad gaan’. Nu is er een ochtend met ‘slechts’ deze stilte. Het is één van de krachtigste manieren om het leven weer door je heen te voelen stromen, dat wat vanzelf gaat, jouw natuur. Even helemaal niks hoeven en ‘slechts’ aanwezig zijn. Los van de buitenwereld om je heen (en zonder je laptop en telefoon). De helderheid die dan vrij kan komen. Zie het als een potje water met modder dat voortdurend in beweging is en dan een paar uur stil valt. Het zand zakt langzaam naar beneden en het water wordt helder.

Welkom in de boomgaard van de Mommenhoeve om dit mee te ervaren.

Begeleiding
De tijd-ruimte wordt neergezet door Saskia en start met een korte meditatie om als vanzelf ‘in jouw stilte en flow te geraken’. Na afloop lunchen we samen (voor wie wil) en is er ruimte om ervaringen te delen.

Praktisch
Wanneer: 21 december, 9:30 – 12:30 uur met aansluitend een potluck-lunch (iedereen neemt wat mee)
Kosten: 22 euro (exclusief btw voor ondernemers)
Locatie: boomgaard Mommenhoeve

Aanmelden ‘Stille natuur’
Ja, ik doe mee op 21 december:

Fout: Contact formulier niet gevonden.