Ondanks de lange winter en daardoor late bloei is het vroege fruit nu al klaar om geoogst te worden. Dit zijn bij ons de soorten Mantet, Zigeunerin, Gravensteiner, de Notarisappel en Kandijzoet.
Na een week met veel zon en temperaturen tot 30 graden konden de appels nog mooi even doorrijpen. Vandaag was het met zo’n 20 graden een heerlijke dag om te plukken.
Samen met een aantal enthousiaste plukkers, hadden we al snel de eerste kist vol. Morgen nog even verder en dan het fruit wegbrengen naar Schulp waar ze er weer heerlijk sap van maken. De appels worden gewassen, geperst en dan wordt het sap een beetje verhit en gaat het warm de fles in. Daardoor trekt het vacuüm en is het ruim twee jaar houdbaar. Puur natuur zonder toevoegingen!
Bedankt voor jullie hulp en leuk dat jullie er waren Thomas, Suzan, Ruben, Mark, Annemarie, Noor, David, Marco, Gemma en Laia!
Over ongeveer een maand is het plukfeest van het late fruit zoals de peren.