Skip to main content

Basecamp pipowagen schetsen

By 21 augustus 2013Blog

schetsen-pipowagen_Saskia-LarsWe zijn druk bezig met het ontwikkelen van de Mommenhoeve als ontmoetingsplek. Het mooie is, het is al volop aan de gang: gelijkgestemden ontmoeten elkaar. Concepten zoals Basecamping geven hier een nadere invulling aan. Tegelijkertijd zijn we bezig met het verbouwen van de voorschuur tot werkruimte voor Saskia en een kleine keuken, WC en douche zodat het nog makkelijker wordt om kampeerders te ontvangen.

Een droom voor middellange termijn was een workshop ruimte uitgebouwd aan de achterkant van de schuur met zicht op de tuin. Om dit mogelijk te maken, hadden we een paar jaar geleden een principeverzoek ingediend waarmee het bestemmingsplan werd gewijzigd. We ontdekten dat deze droom nog werd gevangen door bestaande kaders, zoals dat bestemmingsplan en de bestaande bouw.

Echt dromen

Op een gegeven moment stelden we elkaar de vraag: Hoe zou je het nou echt willen? Echt helemaal los van het bestaande?

Daarop zei Saskia:

[quote]Ja, dan moet de basecamping plek achter in de tuin.[/quote]

Daar was ik het helemaal mee eens en we bleken dezelfde plek voor ogen te hebben. Die heeft echter geen bouwbestemming en dat gaat er ook niet komen. Daardoor hadden we die optie steeds afgeschreven. Toen we dat gingen omdenken ontstond de oplossing: Wat nu als we daar nog een pipowagen neerzetten, en dan een echte, een grote met veranda.

Pipowagen

Hier werden we beide enthousiast van en al zoekend op het Internet kwamen we vele voorbeelden en mogelijkheden tegen. De perfecte pipowagen zat er echter nog niet tussen. Daarop besloten we onafhankelijk ieder onze eigen ideale pipowagen te schetsen. Verrassend genoeg kwamen we op zo goed als hetzelfde uit. Verschil in tekenkwaliteiten daar gelaten 😉

schets-pipowagen_Saskia

schets-pipowagen_Lars

Het is duidelijk geworden dat het een zelfbouw project wordt. Nu gaan we hiervoor sparen of andere opties onderzoeken om het te realiseren.

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.