Skip to main content

Slopen betonvloer voor verbouwing voorschuur

By 27 september 2013september 29th, 2013Blog

De eerstvolgende grote stap in de verbouwing van de voorschuur is gezet. De voorschuur wordt een werkruimte en een basic keuken, wc en douche. Hierdoor kunnen we makkelijker kampeerders ontvangen. De eerste stappen zoals het plaatsen van een achterdeur en dakraam en het vervangen van het dak zijn al gedaan. Om alle leidingen makkelijk te kunnen leggen en de vloer te isoleren, moest de huidige betonvloer eruit. Dit was geen ‘doe-het-zelf’ klus. Via Werkspot¬†kwamen we terecht bij Gerrit Voskamp van Bobcatwerk.nl.¬†Hij heeft de klus tegen een scherpe prijs en boven verwachting gedaan. Een prettig persoon om over de vloer te hebben en mee samen te werken, een aanrader voor als je sloop of graafwerk hebt.

vloer-voorschuur-deels-eruit400

De oude pui was er al uit dus er was maximale ruimte voor de bobcat. Omdat de ruimte maar 3,3 meter breed is, was het uiteindelijk nog krap manouvreren.

bobcat-door-pui-voorschuur_IMG_7264

De nieuwe vloer komt 9 centimeter lager te liggen. Bovendien komt er 15cm EPS isolatie onder. De nieuwe vloer zelf wordt 10cm dik met een cementafdekvloer van 5cm. Daardoor moest er behoorlijk wat uitgegraven worden. Dit wilde Gerrit als service ook nog wel even meepakken.

voorschuur_uitgraven_IMG_7268

Gelukkig maar want het werd uiteindelijk een hele berg grond en met de hand is de harde klei bijna niet te bewerken.

berg_grond_IMG_7277

Nu is het een aardig diepe kuil die door een mini-graver nog verder strakgemaakt en uitgediept moet worden.

vloer-en-grond-voorschuur-eruit_IMG_7276

Eerst wordt aanstaande vrijdag de gasmeter verplaatst. Wordt vervolgd!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.