Skip to main content

Daslook en andere wilde planten proeven en plukken

By Activiteiten

Er groeit volop daslook aan de rand van onze tuin. Het is een beschermde plantensoort die erg smaakvol is. In het wild mag je haar niet plukken. In onze tuin is ze zo overvloedig aanwezig, dat we de overvloed graag delen. Ben je nieuwsgierig naar het eten en plukken van wilde planten of kook je graag met verse daslook? Welkom bij deze eerste proef- en plukmiddag.

Datum: vrijdag 5 april
Tijd: van 15:45 – 17:30 uur
Bijdrage: 15 euro per persoon, inclusief een bosje wilde daslook, ander eetbaar groen en kruiden mee naar huis.

Aanmelden via een berichtje aan postduif [a] mommenhoeve.nl.

Stille natuur retraite – 44 uur solo

By Activiteiten

Stilvallen met jezelf in de notenboomgaard vanuit de knusse pipowagen. Omsloten door een start- en slotvuur begeleid door Saskia hoef je 44 uur lang helemaal niks. Een ruimte waarin je jezelf weer kunt voelen, los van ‘de buitenwereld’, en waarin alles vanzelf kan ontstaan. Op de Mommenhoeve kun je nu ook op Stille Natuur Retraite!

De natuur retraite
Samen steken we het vuur aan voor jouw solo retraite. In de walnotenboomgaard die twee dagen helemaal voor jou is. Ik begeleid je naar de stilte en de verlangens in je hart en dat wat er verder ontstaat. Het vormt de bedding voor de 44 uur in stilte met jezelf waarin je even helemaal niks hoeft en alles vanzelf ontstaat. Je levert je telefoon in om even echt te kunnen ontkoppelen. Op de tijd die we vooraf afspreken kom ik weer naar je toe en steek het slotvuur aan. We oogsten en staan stil bij wat de retraite je heeft gebracht en wat je meeneemt je dagelijks leven in.

Welkom.

Meer info en aanvragen Stille Natuur Retraite

8 november – Pizza & Vuur & Wezenlijke ontmoeting

By Activiteiten, Agenda

Op vrijdag 8 november sluiten we het Mommenhoeve jaar af met een speciale Pizza & Vuur avond. We vieren de oogst van een vruchtbaar jaar vol mooie ontmoetingen, kampeerders, pipowagengasten, activiteiten en heerlijke kruiden, vruchten en noten. Nog nooit kwamen er in een jaar zoveel mensen naar de Mommenhoeve. Wat een bijzondere ontmoetingen waren dat stuk voor stuk.

De pizza-oven gaat nog eenmaal aan voor wie met ons wil proeven van het jaar én rond het vuur meer wil ontdekken over elkaar wezenlijk ontmoeten, samen met kunstenaar Bruno van den Elshout.

Ontmoeting #105 Whatever the Weather

In een jaar tijd ontmoette Bruno 144 mensen 8 uur lang op het strand voor zijn project Whatever the Weather, met een portret elk van deze mensen als enige tastbare resultaat. Dat wat Bruno tijdens de ontmoetingen beleefde en ontdekte deelt hij graag rond het vuur. Ook kun je de dummy van zijn boek met de portretten bekijken. Het boek heeft als bedoeling om blijvend uit te nodigen tot wezenlijke ontmoeting. Als voorbeeld zie je als hiernaast het portret van Saskia. Lukt het je om voorbij de eerste uiterlijke kenmerken te kijken? En hoe is het om elkaar ‘in het echt’ wezenlijk te ontmoeten? Wat is er voor nodig, wat draagt er aan bij en wat brengt het? Kom het graag ervaren rond het vuur!

11 oktober – Basecamp ‘A space of love’

By Activiteiten, Agenda

Na drie mooie ontmoetingen met onszelf, de natuur en elkaar, is op 11 oktober alweer de vierde en laatste Basecamp ‘A space of love’ van dit jaar.

Voel jij zin om ruimte te maken om weer even echt te verbinden met wat voor jou op dit moment belangrijk is. Zowel oogsten van wat er op je pad kwam als meer helderheid ontvangen over waar je nu (voor) staat.

De ervaring van Marjan:
‘Het gaf me ruimte, ruimte om te ervaren waar ik sta in mijn huidige proces. Weten dat ik daar de ruimte voor kreeg, maakte voor het kamp al wat bij me los. Heel fijn om uitgenodigd te worden om daadwerkelijk te voelen waar ik sta, zowel in mijn proces als in het moment. Het versterkte waardevolle verbindingen met mezelf, de natuur en de fijne ontmoetingen. Inspirerend om stukjes van de passie van andere bevlogen zielen mee te krijgen, een fijne energie zo samen. Mooie combi dus van ruimte, rust, natuur, creativiteit, zielscontact, passie, kampvuur en authentiek eten.’

28 juni – Pizza & Vuur & Film & Muziek

By Activiteiten, Agenda

Pizza & Vuur & Film & Muziek op 28 juni

Een bijzondere editie van de Pizza & Vuur avonden, met naast pizza en vuur, een filmpremière en live muziek!

Saskia maakte een korte film van Sarah die vorig jaar 3 maanden in de pipowagen op de Mommenhoeve verbleef. Die film is nu klaar om te laten zien en dat willen we vieren, met de film zelf, met muziek van Sarah rond het vuur, met pizza’s die je bij Lars kunt maken en die we samen eten.

De avond staat in het teken van het volgen van je hart, waar de muziek van Sarah en de film van Saskia zowel een resultaat van zijn als een inspiratie toe.

Indeling van de avond:
18:30 pizza’s maken en eten

20:00 Filmpremiere ‘Sarah’s Adventure. Music from the heart of nature.’ door Saskia op de Weegh met aansluitend een uitwisseling over het volgen van je hart en de mogelijkheid vragen te stellen aan Sarah en Saskia.

21:00 Muziek van Sarah Sounds bij het kampvuur

Bijdrage:
Vooraf betaal je 10 euro om de kosten te dekken, ter plaatse geef je wat jij wilt geven – deze bijdrage komt ten goede aan Sarah’s en Saskia’ s avontuur om te leven en delen vanuit hun hart.

Aanmelden:

De aanmelding voor het pizza eten is inmiddels gesloten (kon ivm voorbereidingen tot woensdag 12:00). Vanaf 20:00 aanhaken voor de film en muziek kan nog wel. Dan graag ook even een berichtje.

Midwinter Buiten spelen & Pizza & Vuur

By Activiteiten

Op 21 december, de kortste dag van het jaar vieren we graag de donkerte en het vanaf dat moment weer langer licht worden én het begin van de kerstvakantie. Kom je buiten spelen, je eigen pizza maken, samen pizza eten en een vuur maken?

Wanneer: 21 december, 15:30 – 23:23 uur (van 16:30 tot 19:30 uur maken we pizza’s)
Kosten: 15 euro per persoon, 10 euro voor kinderen van 6-12 jaar, 5 euro voor kinderen van 2-5 jaar, 0-1 jaar gratis, inclusief appelsap, koffie, thee en alles biologisch.

Een weekje in de Pipowagen op de Mommenhoeve

By Blog

Van 6-11 juli heb ik de pipowagen bewoond. Wat was het fijn, knus en stil.

De wagen staat aan de rand van de notenboomgaard; vanuit het raampje kijk je zo de boomgaard in, die wel een kathedraal leek, met zuilen en een groen bladerdak.

De eerste ochtend werd ik gewekt door blatende schapen. Tja, dat is wat anders dan de geluiden van de Utrechtse binnenstad, waar ik woon. Later sliep ik gewoon door koeiengeloei en schapengeblaat heen – het was onderdeel geworden van de stilte en de natuur waarin ik me bevond. En het bed was zó lekker!

Heel grappig was het brrr-geluid dat de paarden soms maakten, een loslaat-geluid, alsof ze wilden zeggen: laat alles maar even…

Het was zonnig weer, ik was veel buiten, fietsend of wandelend door de velden of langs de IJssel, of mijmerend aan de rand van de boomgaard.

De enige dag dat het wat somber weer was, was het heel fijn in de wagen. Samen met Lars heb ik pannenkoeken gebakken voor Sven en Jiri, versierd met rode bessen die we in de tuin geplukt hadden. En ik heb gelezen, lekker lui liggend op de bank. Ik had levensmiddelen van thuis meegenomen heb daar bijna de hele week van gegeten; geen zin om winkels in te gaan.

En toch ook wel fijn dat er op de achtergrond mensen waren: Lars om even ergens mee te helpen,  een praatje met Saskia, en soms hoorde ik in de verte de kinderen. Alleen en toch ook weer niet.

O ja, en meneer egel kwam op bezoek…

Spannend om ’s nachts het toiletgebouw op te zoeken, voorzichtig lopend tussen te vroeg afgevallen appels en noten door. Ik ervaar het als heel bijzonder om echt in het donker te zijn, ongewone geluiden te horen en sterren te zien.

Het fijne van zo’n weekje alleen in de natuur is dat je letterlijk en figuurlijk afstand hebt tot je dagelijkse leven, en vanuit die afstand weer beter naar je leven kunt kijken. Voelen wat klopt, en waar misschien nieuwe stappen gezet moeten worden.

Kortom: een heerlijk plekje om op adem te komen.

Mommenhoeve, dank.

Marja